Monumentul închinat Ecaterinei Teodoroiu

 

În parcul central din Azuga regăsim Monumentul Ecaterina Teodoroiu - "eroina de la Jiu" (cazută pe fronturile Primului Război Mondial). Monumentul a fost sculptat de către Ioan Iordănescu in 1937. Constă din două grupuri statuare în mărime naturală, din bronz: în dreapta o femeie simbolizând Patria sprijină un ostaș rănit; în stânga Ecaterina Teodoroiu în uniformă militară, în momentul când este lovită de un glonț ucigaș, lângă un soldat sprijinit de un tun.
 

 

 

 

     Monumentul Eroilor de la 1877,

amplasat în curtea Bisericii  Ortodoxe Sfânta Treime din Azuga

 

Monumentul eroilor din războiul pentru independență 1877-1878 a fost înălțat în centrul orașului Azuga, în anul 1905 în memoria "Companiei a VIII- a de Dorobanți din Prahova, ce a luat cu bărbăție parte la războiul independenței și îndeosebi a vitejilor..., fii comunei..., care au căzut în lupta pentru neatârnarea neamului romanesc".

 

 

 

 

Clădiri cu valoare arhitecturală:

 

 

             

Cășeria Ghimbășanu, azi locuiță        Casă, azi birouri A.D.P.,                Casa cu prăvălie, azi casă parohială

 Str. Muncii 29, 1878                                 Str. Brânduşei, 1, sf. sec. XIX                Str. Independenţei, 27, înc. sec. XX

 

 

 

     Biserica Sfânta Treime din Azuga

 

a fost construită între 1902 – 1903, o mare parte din cheltuielile pentru realizarea sa fiind suportate de către Casa Regală. Lăcașul de cult ortodox poartă hramul “Sfânta Treime” și a fost sfințit de Preasfințitul Episcop Nifon Ploieșteanu.
Curtea ce o înconjoară are un aspect de parc, cu alei și aranjamente florale, totalizând o suprafata de 1.500 de metri pătrați.

 

 

 

 

 

    Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial

 

 

Pe DN1, la cca. 1 km nord localitate, construit in 1920, cimitirul militar al eroilor români este amplasat la ieşirea din oraş spre Predeal şi are o suprafaţă de 2000 mp. Aici sunt înhumaţi 173 de eroi, dintre care 161 necunoscuţi şi 12 cunoscuţi.

    

 

 

 

 

 

      Păstrăvăria Azuga

 

Păstrăvăria se află la confluența pârâului Limbășel cu pârâul Azuga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fosta vilă a lui Ceaușescu, azi Cabana de vânătoare Azuga

 

   

 

Se află în administrarea Ocolului Silvic Azuga, fiind amplasată în mijlocul unei frumoase păduri de molid. A fost construită în anul 1960 de către statul Român, fiind folosită în perioada anilor '60 de Gheorghe Gheorghiu Dej, iar mai târziu de către familia Ceausescu. Este situată în zona văii superioare a râului Prahova, în nordul judeţului Prahova la o altitudine de 1162 m, pe drumul județean Valea Azugii, la o distanţă de 12 km de oraşul Azuga. Cabana de vânătoare Azuga - Vila Ștevia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei, obiectiv pe care vă invităm să-l vizitați.

 

[Inapoi la Timp Liber]

 

 

la PasulSchiorilor***Azuga

 

 

Noaptea Învierii transformă întunericul în lumină, mormântul în Cer și moartea în viață veșnică.

 

Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună Sfintele Sărbători de Paști!

 

 

[Mai mult...]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Newsletter





Pasul Schiorilor *** Azuga - Teilor 28 - (+40) 723 387 350 , (+40 ) 0755 066 554 - contact@PasulSchiorilor.ro

Copyright © 2013-2024 Pasul Schiorilor

Powered by M.D.I Grup & Max-vision

->